Lobularni hepatitis

Dobar dan. Mom sinu je,kada je imai 3 meseca biopsijskom analizom utvrdjeno da ima lobularni hepatitis lakog stepena. Radjeni su rezultati hbs i anti-hcv koji su negativni, konc alfa1 sntitripsina je 109mg. S-feritin bio je 436. Toksoplazma IgM At,IgG At normalno.. DNK za cytomegalovitus negativno. Ana,ama,agma,apa,lkm IgG negativno, ancaIgG negativno. Parvo b19 IgM u redu, parvo B19 IgG 11.6 uvecano. Toksoplazma IgM i IgG u redu. Transaminaze su rasle do 1500. Na terapiji pronuOnom buo jeod aprila 2015 do septembta 2016. Uzimao ursofalk kapsule 3 meseca. Na terapiji inuranom je od aprila 2016 pa i sada jer po ukodanju transaminaze naglo skacu. Izvinjavam se nisam navela, dete je rodjeno 09.12.2014.
Zanima me da li je ti isto sto i autoimuni hepatitis, koliko se sa tom bolescu zivi? Da li i nakon transplantaxije jetre(ako to nekada bude trebalo) u organizmu ostaje ta bolest. Dete nije primulo Mmr vakcinu,sta se desava sa tim? Takodje u uputstcu imurana pise da je potrebno obavestiti lekara ukoliko dodje do kontakta sa osovom koja ima ovcije boginje ili herpes zoster- zasto je to tako. Hvala puno unapred.


,


Odgovor:

Postovana,

Ne znam sta je djetetu - informacije koje ste poslali nisu dovoljne za donosenje bilo kakvog pouzdanog suda. Prema terapiji - evidentno je da dijete ima vjerovatan autoimuni hepatitis, ali ako su transaminaze 1500 - tu nesto nije u redu sa terapijom. Dobrodosli ste poslati kopije svih nalaza na moj email.

---
Prof.dr.sc. Nermin Salkic
specijalista interne medicine
subspecijalista gastroenterohepatolog
Klinički koordinator za transplantaciju jetre

JZU UKC Tuzla
Klinika za interne bolesti
Odjel za gastroenterologiju i hepatologiju


Datum objavljivanja: 02-02-2017 15:46:02
Broj poseta: 1402Postavite pitanje > Postavljena pitanja i odgovri

Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori