Vijesti

BARCELONA , SKUPŠTINA ELPA,
2007-04-14

 

BARCELONA , SKUPŠTINA ELPA

11-14. APRIL 2007.GOD.

Na skupštini ELPA (European Liver Patients Assotiation) koja je ove godine održana u Barceloni 11-14. aprila prisustvovali su i predstavnici našeg Udruženja. Pored redovnih članica ELPA sastancima su prisustvovali i predstavnici sa drugih kontinenata: Sjeverne i Južne Amerike , Azije , Afrike i Australije , a ELPA je dobila još jednog novog člana – udruženje iz Poljske.

U isto vrijeme u Barceloni se održao i godišnji kongres EASL-a (European Association for the Study of the Liver) na kojem su eminentni stručnjaci kako iz Evrope tako i iz cijelog svijeta prezentovali najnovija dostignuća iz oblasti hepatologije.

Skupštinu ELPA je otvorila predsjednica Nadine Piorkowsky , a potom su generalni sekretar EASL-a prof.Jean-Michel Pawlotsky te Jeff Lazarus, predstavnik Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) za Evropsku regiju govorili o ozbiljnosti problema virusnih hepatitisa u Evropi. Tom prilikom dato je priznanje dosadašnjem i podrška daljem radu i aktivnostima ELPA-e , te neophodnost međusobne saradnje. U daljem radu Skupštine date su smjernice o radu članica ELPA-e u narednom periodu , a također su najveće farmaceutske kompanije i stručnjaci iz cijelog svijeta prezentovali najnovija dostignuća u liječenju virusnih hepatitisa
Vijesti

POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori