Vijesti

DAN SVJESNOSTI O HEPATITISU 2007
2007-10-01

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O HEPATITISU

1.oktobar 2007. god.

 

1.oktobar , Svjetski dan svjesnosti o hepatitisu (World Hepatitis Awarness Day) WHAD kod nas se ove godine obilježavao po treći put.

Iako su bile dobro zamišljene i pripremljene aktivnosti našeg udruženja za obilježavanje ovog dana čiji je moto ove godine bio da se ukaže na važnost ranog otkrivanja i animiraju građani Repulike Srpske radi testiranja na hepatitis C, zbog iznenadne smrti Predsjednika Republike Srpske Dr.Milana Jelića , koji je preminuo uveče 30.septembra , nismo bili u mogućnosti da realizujemo sve predviđene aktivnosti , nego smo te aktivnosti sveli samo na podjelu edukativnih brošurica o hepatitisu B i C po zdravstvenim ustanovama kao i postavljanjem manjeg izložbenog štanda na Trgu Krajine u Banjaluci. Takođe zbog smrti Predsjednika Republike Srpske, izostale su i sve planirane medijske aktivnosti.

Medjutim , i pored toga vladalo je veliko interesovanje građana i tom prilikom je na Trgu Krajine u periodu od 10 do 14 časova podijeljeno oko 5000 brošurica o hepatitisima B i C što ukazuje na potrebu da se ovakve aktivnosti češće organizuju.
Vijesti

POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori