Vijesti

KOPENHAGEN–MEĐUNARODNO PRIZNANJE RADU UDRUŽENJA
2009-04-30

KOPENHAGEN – GODIŠNJA SKUPŠTINA ELPA-e

22-26.04.2009.god.

VELIKO MEĐUNARODNO PRIZNANJE DOSADAŠNJEM RADU UDRUŽENJA

Redovna godišnja skupština ELPA-e ove godine bila je u Kopenhagenu 22-26.aprila, kada se, kao i svake godine, dešavao veliki kongres hepatologa EASL (European Association for the Study of the Liver). Pored skupštine ELPA-e imali smo prilike prisustvovati prezentacijama o najnovijim dostignućima u liječenju i dijagnostici virusnih hepatitisa B i C, koje su nam upriličile najveće svjetske farmaceutske kuće i proizvođači medicinske opreme.

  

Takođe, ove godine su dodijeljene nagrade i udruženjima koja su postigla najbolje rezultate tokom 2008.godine. Nagrade su dodijeljivane u tri kategorije:

  1. Najbolje udruženje
  2. Udruženje koje je postiglo najveći pomak u svojoj kvaliteti
  3. Inovativne metode rada

Naše Udruženje je dobilo nagradu kao udruženje koje je učinilo najveći pomak u svojoj kvaliteti, što je svakako ogromno međunarodno priznanje našem dosadašnjem radu i višegodišnjim naporima da se po kvalitetu približimo nivou uzornih evropskih udruženja.

Za najbolje udruženje izabrano je udruženje iz Njemačke, a nagradu za inovativne metode rada udruženja dobilo je udruženje iz Engleske.

  

Ovo veliko međunarodno priznanje pokazuje da smo postigli zavidan nivo u kvaliteti rada Udruženja, a svakako nam je ogroman podstrek za još bolji i kalitetniji rad. To je potvrda da smo postali respektibilno udruženje u BiH i regionu, što će uticati na poboljšanje kvaliteta korištenja usluga krajnjeg korisnika- osoba koje žive sa hepatitisima B i C u Bosni i Hercegovini.

  




Vijesti

Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori