O nama

   

Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa 

je dobrovoljna i humanitarna organizacija građana oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa u koju se slobodno i dobrovoljno udružuju građani s ciljem okupljanja i pomaganja u ostvarivanju njihovih prava i interesa.

Osnovano je kao Udruženja oboljelih od hroničnog hepatitisa C na osnivačkoj skupštini održanoj 17.12.2004. godine u Banjaluci. Na redovnoj skupštini Udruženja održanoj 28.02.2008. godine donesena je odluka o izmjeni i dopuni Statuta Udruženja kojom se, pored hepatitisa C, djelatnost proširuje i na hepatitis B, te je udruženje promijenilo naziv u Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa. Sjedište Udruženja je u Banjaluci, a djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Udruženje građana „B 18“ je prvo udruženje u Bosni i Hercegovini koje za ciljnu grupu ima osobe oboljele od hroničnih virusnih hepatitisa.

Udruženje ima za cilj da podigne nivo svijesti o hepatitisima B i C, preventivno utiče na širenje ovih infekcija, informiše oboljele o njihovim pravima i mogućnostima liječenja, poboljšanje kvaliteta života kako osoba koje žive sa ovim bolestima tako i njihovih porodica, te smanji diskriminaciju prema osobama oboljelim od hepatitisa B i C.
 


Potvrda o registraciji (JIB)
 

ON LINE UČLANJENJE (PRISTUPNICA) 
O nama
INFO HEP CENTAR
Statut
Rješenje o izmjeni statuta
Rješenje
O nama 


POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori