Добро дошли

   

Удружење обољелих од хроничних вирусних хепатитиса 

је добровољна и хуманитарна организација грађана обољелих од хроничних вирусних хепатитиса у коју се слободно и добровољно удружују грађани с циљем окупљања и помагања у остваривању њихових права и интереса.

Основано је као Удружења обољелих од хроничног хепатитиса Ц на оснивачкој скупштини одржаној 17.12.2004. године у Бањалуци. На редовној скупштини Удружења одржаној 28.02.2008. године донесена је одлука о измјени и допуни Статута Удружења којом се, поред хепатитиса Ц, дјелатност проширује и на хепатитис Б, те је удружење промијенило назив у Удружење обољелих од хроничних вирусних хепатитиса. Сједиште Удружења је у Бањалуци, а дјелује на територији Босне и Херцеговине.

Удружење грађана „Б 18“ је прво удружење у Босни и Херцеговини које за циљну групу има особе обољеле од хроничних вирусних хепатитиса.

Удружење има за циљ да подигне ниво свијести о хепатитисима Б и Ц, превентивно утиче на ширење ових инфекција, информише обољеле о њиховим правима и могућностима лијечења, побољшање квалитета живота како особа које живе са овим болестима тако и њихових породица, те смањи дискриминацију према особама обољелим од хепатитиса Б и Ц.
 


Потврда о регистрацији (ЈИБ)
 

ON LINE УЧЛАЊЕЊЕ (ПРИСТУПНИЦА)


 


 

Представљамо Вам удружења, организације и институције које су од значаја за лијечење обољелих од хроничних вирусних хепатитиса, рад Удружења било да помажу или дају неки други вид подршке.

 

 


 

Proba


 


ПОСТАНИ ЧЛАН УДРУЖЕЊА
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Новости    О нама    Хепатитис    Јетра    Савјети    Преглед појмова    Спонзори