Dobro došli

   

Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa 

je dobrovoljna i humanitarna organizacija građana oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa u koju se slobodno i dobrovoljno udružuju građani s ciljem okupljanja i pomaganja u ostvarivanju njihovih prava i interesa.

Osnovano je kao Udruženja oboljelih od hroničnog hepatitisa C na osnivačkoj skupštini održanoj 17.12.2004. godine u Banjaluci. Na redovnoj skupštini Udruženja održanoj 28.02.2008. godine donesena je odluka o izmjeni i dopuni Statuta Udruženja kojom se, pored hepatitisa C, djelatnost proširuje i na hepatitis B, te je udruženje promijenilo naziv u Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa. Sjedište Udruženja je u Banjaluci, a djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Udruženje građana „B 18“ je prvo udruženje u Bosni i Hercegovini koje za ciljnu grupu ima osobe oboljele od hroničnih virusnih hepatitisa.

Udruženje ima za cilj da podigne nivo svijesti o hepatitisima B i C, preventivno utiče na širenje ovih infekcija, informiše oboljele o njihovim pravima i mogućnostima liječenja, poboljšanje kvaliteta života kako osoba koje žive sa ovim bolestima tako i njihovih porodica, te smanji diskriminaciju prema osobama oboljelim od hepatitisa B i C.
 


Potvrda o registraciji (JIB)
 

ON LINE UČLANJENJE (PRISTUPNICA)


 


 

Predstavljamo Vam udruženja, organizacije i institucije koje su od značaja za liječenje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa, rad Udruženja bilo da pomažu ili daju neki drugi vid podrške.

 

 


 

Proba


 


Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori