Vijesti

1.decembar 2016 - Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a
2016-12-19

1.decembar 2016 - Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa “B18” je 01. decembra 2016. godine u suradnji sa Savjetovališem za HIV/AIDS Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske organizovalo zajednički jednodnevni projekat čije su aktivnosti podrazumijevale besplatno, dobrovoljno, anonimno testiranje i savjetovanje na HIV i hepatitis C, koje se obavljalo u prostoriji Savjetovališta za HIV/AIDS Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske. 

Cilj projekta bio je: edukacija građana BiH o HIV/AIDS-u i hepatitisu C, podizanju svijesti o ovim virusnim infekcijama sa akcentom na važnost prevencije i zaštite od infekcije, smanjenju stigme i diskriminacije prema oboljelim osobama kao i informisanje oboljelih o novim metodama i mogućnostima liječenja u BiH.

Cjelodnevno besplatno, anonimno testiranje i savjetovanje su vršili stručni certifikovani VCCT volonteri sa Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske i tom prilikom je testirano 20 građana -korisnika Savjetovališta koji su se testirali na HIV i hepatitis C. Takođe su tom prilikom dijeljeni kondomi i promotivni i edukativni materijali o HIV/AIDS-u. Sve ove aktivnosti su obavljene veoma kvalitetno i profesionalno i garantovale su potpunu anonimnost i tajnost ličnih podataka svih korisnika ovog projekta.




(UG B18) 
Vijesti

POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori