2003 god u trudnoci otkriven mi je hep b

Molim vas za misljenje, 2003 god u trudnoci otkriven mi je hep b. Po rodjenju dijete je primilo imunoglobulin za hep b i uredno vakcinisana.
Ja sam isla redovno na kontrole i pcr hbv je 2009-e god je bio 274 kopije, godinu dana kasnije 174 kopije a 2016-e pisalo je na nalazu detektuje se i broj kopija je < 6× 100000°. ( receno mi je da je taj nalaz dobar)
Otada nisam bila na kontroli, poslije svega jako se plasim novih nalaza i rezultata. Nakon jednog hirurskog zahvata osjecala sam se jako lose ( izolovana u sobi, sestre stavljaju i maske i po dvoje rukavica, na istoriji bolesti velikim crvenim markerom pisali su hep b). Svi pacijenti i posjeta mogli su da vide sta pise jer je toliko bilo upadljivo.
Zbog svega toga krenula sam i kod psihijatra, jedne divne dr koja mi je pomogla da se izborim sa svim stvarima.
Da li moja djevojcica koja sada ima 14 god treba dodatno da primi jos jednu vakcinu.
Unaprijed zahvalna na odgovoru


, Gradiska


Odgovor:

Svakako se trebate redovnije kontrolisati, imati svog infektologa koji ce odrediti dinamiku rada jetrenih enzima, AFP i dr. nalaza, zatim virusoloskih analiza, ehosonografski pregled abdomena. Ukoliko niste radili FibroScen mozete ga uraditi u Banja Luci a da se prethodno zakazete pregled na tel. 34 24 92.

Sto se tice Vaseg neugodnog iskustva u bolnici, za takvim odnosom nije bilo potrebe, jer zna se nacin transmisije HBV infekcije, a medicinsko osoblje bi trebalo biti vakcinisano.
Izolacija nije bila potrebna, niti bilo kakvo posebno oznacavanje Vase bolesti crvenim markerom na listi.

Vasa djevojcica je sve uredno i po protokolu isprimala. Moze uraditi serologiju na anti HBs antitijela (da se odredi titar zastitnih antitijela) da bi Vi bili spokojniji. Inace za sada ne treba dodatna vakcinacija.


Datum objavljivanja: 12-07-2018 15:50:59
Broj poseta: 831Postavite pitanje > Postavljena pitanja i odgovri

POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori